ΕΣΠΑ

Τρόποι Τοποθέτησης

Καρφωτό Πάτωμα
Το καρφωτό πάτωμα είναι ο πλέον παραδοσιακός και κατεξοχήν τρόπος τοποθέτησης ο οποίος χρησιμοποιείται εκατοντάδες χρόνια σε κάθε είδους κτίριο, ιδιωτικό ή δημόσιο. Βασική προϋπόθεση είναι το ξύλο να έχει πάχος από 18 έως 23 χιλιοστά. Τοποθετείται με πρόκες πάνω σε καδρόνια λευκής ξυλείας από πεύκο ή έλατο. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου χρησιμοποιείται το κόντρα πλακέ το οποίο καρφώνεται στα καδρόνια και στην συνέχεια πάνω σε αυτό καρφώνεται και κολλιέται το πάτωμα. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται κυρίως στις περιπτώσεις όπου υπάρχει κάποιο ειδικό σχέδιο πατώματος, μεγάλο πλάτος πατώματος (16 εκ. και πάνω) και για λόγους καλύτερης ηχομόνωσης ή μεγάλη αλφαδιά.

Πλωτό Πάτωμα
Πλωτό είναι το πάτωμα το οποίο έχει την δυνατότητα να στρωθεί στο χώρο κουμπώνοντας την μία με την άλλη σανίδα και στις τέσσερις πλευρές. Πλωτά πατώματα μπορεί να είναι τα ημιμασίφ ή προβερνικωμένα και τα Laminate. Υπάρχουν δύο διαφορετικά συστήματα κουμπώματος και ανάλογα με την εταιρεία παραγωγής μπορεί να χρησιμοποιείται είτε το ''Click'' είτε το ''Αρσενικό - θηλυκό''. Είναι ιδαίτερα γρήγορο στην τοποθέτηση και μπορεί να στρωθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια αρκεί να είναι επίπεδη και χωρίς εξογκώματα. Υπό κάποιες προϋποθέσεις τα πλωτά πατώματα μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να μεταφερθούν σε άλλο χώρο όπου επανατοποθετούνται. 

Κολλητό Πάτωμα
Το πάτωμα τοποθετείται κολλητό με την χρήση κόλλας και ασταριού. Χρησιμοποιείται κυρίως στις περιπτώσεις όπου υπάρχει ενδοδαπέδια θέρμανση ή απλή τσιμεντοκονία. Για την τοποθέτηση κολλητού πατώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάτωμα πάχους 10 έως 23 χιλιοστά και μπορεί να είναι μασίφ ή ημιμασίφ. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην υγρασία της τσιμεντοκονίας πάνω στην οποία θα κολληθεί το πάτωμα, η οποία θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 3% - 4%. Σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις θα μπορούσε να κολληθεί το πάτωμα και σε άλλα υλικά όπως πλακάκι ή μάρμαρο.
Κατασκευη Ιστοσελίδων AGiLETEQ