ΕΣΠΑ

Γιατί Ξύλο

Η χρήση του ξύλου από τον άνθρωπο ταυτίζεται χρονικά με τα πρώτα δείγματα ανθρώπινου πολιτισμού.  Από τον Μεσαίωνα και μετά το ξύλο είναι το αποκλειστικό υλικό για τις επενδύσεις, τα πατώματα, τα παράθυρα και τις πόρτες, ενώ από τα διασωθέντα κτίρια της εποχής μπορούμε να διαπιστώσουμε το επίπεδο και τις γνώσεις των ανθρώπων του ξύλου της εποχής. Από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα το ξύλο αποτελεί την κλασσική επιλογή σε όλα τα σημαντικά δείγματα αρχιτεκτονικής.  Στο πέρασμα των αιώνων, και με την πρόοδο της τεχνολογίας, πολλά σύγχρονα υλικά δημιουργήθηκαν, κανένα όμως δεν κατόρθωσε να αντικαταστήσει ή να καταργήσει το ξύλο.
 
Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αίσθηση αρχοντιάς και ζεστασιάς που προσδίδει σε ένα χώρο το ξύλο. Υλικό με πολυμορφικότητα και ποικίλες χρήσεις μεταβάλει μονομιάς το χώρο στον οποίον έχει τοποθετηθεί.
Το ξύλο είναι φυσικό υλικό, φιλικό προς τον χρήστη και έχει όχι μόνο μοναδική εμφάνιση αλλά και ευχάριστη υφή. Είναι υλικό ανθεκτικό και διαχρονικό που μπορεί εύκολα να συνδυαστεί τόσο σε ένα κλασσικό περιβάλλον, όσο και σε ένα μοντέρνο.

Η αναβάθμιση στις τεχνικές επεξεργασίας, με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας, προσφέρει πλέον τόση ποικιλία στις ξύλινες επιφάνειες παντός τύπου, οι οποίες πλέον δεν έρχονται απλά να συμπληρώσουν τις κατασκευές, αλλά μπορούν και να δημιουργήσουν το επιθυμητό αισθητικά αποτέλεσμα. Οι καινούργιες τεχνικές  επιτρέπουν να χρησιμοποιείται το ξύλο σε χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς που δεν τους έχουμε συνδυάσει παραδοσιακά με αυτό, όπως την κουζίνα, το μπαλκόνι, τον κήπο ακόμα και το μπάνιο.

Υλικό της φύσης και επομένως ζωντανό, αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, ζει και εξελίσσεται κι αυτό όπως κάθε τι φυσικό. Ανάλογα με την ποικιλία ξύλου που έχουμε επιλέξει υπάρχουν και αισθητικές μεταβολές. Ένα είναι σίγουρο: με τον χρόνο το ξύλο αποκτά περισσότερο χαρακτήρα.Ένα σημαντικό προτέρημά του έναντι των άλλων υλικών, είναι ότι κρατάει μια μέση και ευχάριστη για τον άνθρωπο θερμοκρασία καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.
Είναι εύκολο στο καθάρισμα και με τα καινούργια οικολογικά βερνίκια είναι υποαλλεργικό.

Είναι πολύ υγιεινό σαν επιλογή (ιδίως σε σχέση με συνθετικά και πλαστικά πατώματα ή μοκέτες).

Είναι ανανεώσιμο υλικό το οποίο ακόμα και όταν μελλοντικά αντικατασταθεί δεν επιβαρύνει το περιβάλλον διότι είτε τοποθετείται ξανά, είτε βιοδιασπάται.
Κατασκευη Ιστοσελίδων AGiLETEQ